Highlights
Social Forum >> Forum Thread
Last Price Today's Change   Day's Range   Trading Volume
0.04   0.00 (0.00%)  0.035 - 0.04  2,823,200
47,037 comment(s). Last comment by OKU_2020 at May 14, 2021 6:51 PM
Like
 45 people like this.
 
 Post Reply   Back  
Page < 932 933 934 935 936 937 938 939 940 941

8dragon
1174 posts

Posted by 8dragon > May 13, 2021 10:57 AM | Report Abuse

MZM2511 hanya spoke person untuk NG, jgn percaya sangat kpd penerangan dia itu, kerana dia & DRWarrant, banyak pelabur runcit pun terperangkap. Nasib baik saya sdh jual semua saham NG @ 4-4.5 sen dengan sedikit kerugian...


OKU_2020
1314 posts

Posted by OKU_2020 > May 13, 2021 11:13 AM | Report Abuse

You are lucky 8dragon...now relief
Ramai kena PREQQ dan sedang Azab now.. .. Ini Demo 2511 .&..Itu DRwarrant ( Dr palsu ? ) punya pasal kasi ayat racun lagi syahdu....DRwarrant dah lama Cabuttt bawa diri yg teruk cedera entah ke mana. Beb..


zzzzzzz
61 posts

Posted by zzzzzzz > May 13, 2021 11:17 AM | Report Abuse

Itu DWarrant kawan 2511


zzzzzzz
61 posts

Posted by zzzzzzz > May 13, 2021 11:24 AM | Report Abuse

Lagi cakap saya OKU Office boy
DWarrant is 2511 Office boy


MZM2511
1756 posts

Posted by MZM2511 > May 13, 2021 11:46 AM | Report Abuse

Nasib baik hari raya. He He.
Apasal geram sangat dengan saya ni.
Fasal kebanyakan post saya ada fakta ke?

Naysayer punya cakap semua cakap tuduhan tin kosong.


Minta fakta, MELOPONG. He He


Singapore88
599 posts

Posted by Singapore88 > May 13, 2021 12:22 PM | Report Abuse

Eid Mubarak,,,relax


fongam
6 posts

Posted by fongam > May 13, 2021 12:49 PM | Report Abuse

Let not allow toxic people (oku_2020, 8dragon,zzzz) infect Nx baby. Fumigate and move on....


8dragon
1174 posts

Posted by 8dragon > May 13, 2021 12:52 PM | Report Abuse

Hahaha, kalau cerita NG ada fakta yg manasabah takan tin nya sentiasa kosong... Tracapm tidak akan bermakna selagi sempadan tidak dibuka dan tambahanpula negara kita sedang menghadapi peningkatan kes wabak covid terus menghalang kedatangan semua peringkat orang dari luar negara....


MZM2511
1756 posts

Posted by MZM2511 > May 13, 2021 2:10 PM | Report Abuse

Sempadan tetap dibuka walaupun dalam keadaan sekarang. Penerbangan masuk ke Malaysia tetap berjalan walaupun kadar kemasukannya sedikit.

Kemasukan pelancong dari luar negeri termasuklah dalam kalangan pelancong dari 40 buah negara dengan “Variant of Concern (VOC) SARS-CoV-2”. Begitu juga ada pergerakan masuk dari warga negara Malaysia balik ke Malaysia dan pelancong asing dalam KATEGORI PELANCONG YANG DIBENARKAN MASUK dari kalangan negara bukan kategori VOC SARS-Cov-2.

Lebih baik berhati-hati dalam menyatakan pendapat kalau sekadar cakap yang hanya dengan niat buruk dan mengelirukan.


MZM2511
1756 posts

Posted by MZM2511 > May 13, 2021 3:35 PM | Report Abuse

Sempadan tidak sepenuhnya ditutup walaupun dalam keadaan sekarang. Penerbangan masuk ke Malaysia tetap berjalan walaupun kadar kemasukannya sedikit.

Kemasukan pelancong dari luar negeri termasuklah dalam kalangan pelancong dari 40 buah negara dengan “Variant of Concern (VOC) SARS-CoV-2”. Begitu juga ada pergerakan masuk dari warga negara Malaysia balik ke Malaysia dan pelancong asing dalam KATEGORI PELANCONG YANG DIBENARKAN MASUK sahaja.

Lebih baik berhati-hati dalam menyatakan pendapat kalau sekadar cakap yang hanya dengan niat buruk dan mengelirukan.


MZM2511
1756 posts

Posted by MZM2511 > May 13, 2021 3:47 PM | Report Abuse

@8dragon. Tracapm tidak akan bermakna selagi sempadan tidak dibuka dan tambahanpula negara kita sedang menghadapi peningkatan kes wabak covid terus menghalang kedatangan semua peringkat orang dari luar negara...

-------------------------------------------------------

Bukti wujudnya kehadiran pelancong dari luar, walaupun negara dikatakan menutup sempadan negara sejak 28 Mac 2020. Hakikatnya ada kemasukan pelancong warga negara atau bukan warga negara ke Malaysia, WALAUPUN JUMLAHNYA BERKURANG DENGAN BANYAK tetapi pergerakan masuk pelancong ke Malaysia tetap ada.


.....“Penurunan jumlah ketibaan pelancong secara berterusan disebabkan oleh penutupan sempadan antarabangsa sejak 18 Mac, yang merupakan tindakan proaktif kerajaan dalam membendung penularan pandemik di Malaysia,” menurut Tourism Malaysia dalam kenyataan itu.

Sepuluh pasaran pelancong utama ke Malaysia masih didominasi negara yang sama iaitu Singapura (1,543,627), Indonesia (710,118), China (403,055), Thailand (372,075), India (155,448), Brunei (135,848), Korea Selatan (119,364), Jepun (73,891), Australia (72,369) dan Filipina (65,601), jelasnya.

Menurut Tourism Malaysia, pertumbuhan negatif dilihat bagi pelancong dari setiap pasaran rantau iaitu pasaran jarak dekat (-78.8 peratus), pasaran jarak pertengahan (-80.0 peratus) dan pasaran jarak jauh (-74.0 peratus).

Dari segi pelawat harian ke negara ini, Malaysia mencatatkan sejumlah 1.73 juta ketibaan dari Januari hingga September 2020 iaitu penurunan sebanyak 74.9 peratus berbanding 6.90 juta dalam tempoh yang sama tahun lepas.

Sumber: https://ismaweb.net/2020/12/07/kemasukan-pelancong-ke-malaysia-merosot-78-6-peratus/


qqq33333333
2932 posts

Posted by qqq33333333 > May 13, 2021 3:53 PM | Report Abuse

gloves cotton palm oil.... they have their reasons and not about human rights.


enhanzcap
8 posts

Posted by enhanzcap > May 13, 2021 3:55 PM | Report Abuse

Even got visitors surely the no is insignificant, won't give much impact to the revenue and profit


qqq33333333
2932 posts

Posted by qqq33333333 > May 13, 2021 3:55 PM | Report Abuse

America and India are the world second and third largest cotton producers


MZM2511
1756 posts

Posted by MZM2511 > May 13, 2021 4:10 PM | Report Abuse

enhanzcap Even got visitors surely the no is insignificant, won't give much impact to the revenue and profit
---------------------------------------

But bare in mind that Nexgram's business not solely depend on TracAPM - TracVirus SafeTravelPass related business.

Here a list of other engines of growth related to healthcare for Nexgram:

1. Covid-19 Test Kits (providing Tracvirus Covid-19 related services and distribution of Covid-19 test kits which areapproved by MKN/MOH and agreement with MTC)

2. Medical gloves and PPE (gown) (contract with MAPU in Indonesia)

3. Nexgram's plastic's used in healthcare (manufacturing of medical plastic products by subsidiary's (Arita Plastic) operations)

Its also has other sources of revenue, namely the RM118 mil Subcontract of the Gua Musang Highway (subcontract in progress), logistic and ICT business.


MZM2511
1756 posts

Posted by MZM2511 > May 13, 2021 5:05 PM | Report Abuse

zzzzzzz Sudah berapa lama STUCK in NX 2511

----------------------------------------------
@zzzzzzz. Saya cuba tunaikan janji saya kepada awak.

Post saya kepada kawan pada 30 Disember 2020 yang lalu. Saje malas nak tulis balik. He He.

Saudara XXXX. Secara ikhlas saya memang terperangkap di sini lebih dari tiga tahun dulu, harga jatuh sampai 0.5 sen pun tak jual, tetapi tak beli untuk top up. Bila naik baru-baru ini, saya tak jual pada harga tertingginya dan tambah sikit lagi selepas itu apabila harga jatuh. **

Bila Nexgram keluarkan rugi besar dalam QR yang lepas saya tertanya hati nak cut loss. Fikir punya pikir dan dapatkan prospek semasa Nexgram (saya banyak mengharap kepada healthcare dia), maka saya buat keputusan untuk hold. Perancangan saya sekarang, tengok QR 1, 2021 dalam beberapa hari lagi, kalau menepati expectation saya saya akan terus hold walaupun jika harga dia jatuh lagi.

Bercadang untuk cuba dapatkan untung yang lebih sikit (expect mesti harganya lebih dari 12 sen, jika perniagaan healthcare dan vaksinnya menunjukkan kejayaan). Moga Allah kabulkan dan tidak tertipu dengan Nexgram sekali lagi contohnya dengan Projek ANGKASA nya yang bernilai RM1.2bilion. He He

**Note: Saya ada tambah lagi share selepas dari tarikh ini dan masih lagi pegang kesemua share (banyaknya dalam WA dan WB)


TwaHuat
135 posts

Posted by TwaHuat > May 13, 2021 5:20 PM | Report Abuse

Bro, i believe it should be more than 20c if HC biz sustained. Jika jatuh ke 3c, beli saja la


8dragon
1174 posts

Posted by 8dragon > May 13, 2021 5:59 PM | Report Abuse

I'm very curious having long lists of contract but the share price getting lower and even dumped by creditor ......


OKU_2020
1314 posts

Posted by OKU_2020 > May 13, 2021 6:28 PM | Report Abuse

Demo@2511...kesian baca kes demo..
Guano niii...silap Besaq ini macam punya strategi... Teroq bebenor rugi Nii..Beb...
Ibarat kereta.. Kira total loss.. Beyond repair.. Warrant WA dah hampir bebenor nak piap@mapohh.... Beberaps bulan
Orang lain dah berkali kali boleh pitih..
$$.. Demo sebutir haboq tok leh

Kalo Ini Cap. Ayam Nexgram GOL....Gigit jari putus Beb..
Sapa nak kisah lagi nasihat, juga blog demo bila camni style demo trading sampai kena trap habiss... Renung renungkan. Beb

Nasi dah jadi bubur.....Naseeb... Naseeeb
KENA PREQQQ by NEXGRAM....


enhanzcap
8 posts

Posted by enhanzcap > May 13, 2021 6:42 PM | Report Abuse

MZM2511 But bare in mind that Nexgram's business not solely depend on TracAPM - TracVirus SafeTravelPass related business

some of the projects already announced long ago but never semms materialise with revenue and profit as not shown in quarterly report. so how to believe those businesses you mentioned can generate revenue and profit for the company?


MZM2511
1756 posts

Posted by MZM2511 > May 13, 2021 8:55 PM | Report Abuse

@enhanzcap .
For QR2 2021 (comparing with QR1 2021):

1. Revenue from healthcare increased from RM5,136,582 to RM29,525,498 and profit increased from (RM1,079,059) to RM55,828.

2. Revenue from logistics increased from RM1,862,490 to RM4,759,379 and (loss) increased from (RM345,605) to (RM826,319).

3. Revenue from ICT increased from RM5,946,660 to RM11,955,629 and profit increased from (RM449,232) to RM103,954.


Do you read the quarter reports or not, or just giving naysayer's statement????
Naysayers always be naysayers. Just say that you're going to badmouth the company
in order to buy at low price??? If there is no prospect of Nexgram all the naysayers including
you supposed not to be here. Wasting your time....


TwaHuat
135 posts

Posted by TwaHuat > May 13, 2021 8:58 PM | Report Abuse

Hi bro, I can see TracVirus Indonesia when surfing SafeTravelPasa. They also provide testing in Indonesia ?


MZM2511
1756 posts

Posted by MZM2511 > May 13, 2021 9:01 PM | Report Abuse

MZM2511 enhanzcap Even got visitors surely the no is insignificant, won't give much impact to the revenue and profit
---------------------------------------------

Just to give you a scenario about the significant of TracAPM SafeTravelPass business to Nexgram.

1. Let us assume that for Nexgram's FY 2021, the total inbound travellers to Malaysia will decrease to 1.5 mil only (Assumed based on statistics from Jan - Sept 2020 which was 1.73 mil inbound travellers.

2. Let say only 40% of inbound travelers used TracAPM-SafeTravelPass system while traveling into Malaysia. (Assumption based on the TracAPM- SafeTravelpass started their operations from 24 March 2021). Therefor, the total inbound travelers who use the Nexgram's system will be 600,000 persons.

3. Let say that the cost incurred to each inbound travelers for undergo PCR & RTK test, Quarantine and operations is RM2,945. (Assumption based on the average cost counted on Malaysian inbound travelers RM1,580 and Foreigner inbound travelers (RM4,310).

4. Let say the commission earn by Nexgram is 3% of the total charged for every inbound traveler.

Therefore, for the total revenue can be earn by Nexgram in FY2021 from this TracAPM - SafeTravelPass business = 600,000 person X RM2,945 x 3% = RM53,010,000.


As Nexgram's business not solely depend on TracAPM - TracVirus SafeTravelPass related business.Its also can generate revenue from other healthcare business(namely Covid-19 Test Kits (providing Tracvirus Covid-19 related services and distribution of Covid-19 test kits which areapproved by MKN/MOH and agreement with MTC), sales of medical gloves and PPE (gown) (contract with MAPU in Indonesia), sales of plastic's used in healthcare (manufacturing of medical plastic products by subsidiary - Arita Plastic) and another sources of revenue, namely from the RM118 mil Subcontract of the Gua Musang Highway, logistic operation and ICT business.

Therefore, I CONCLUDED THAT MY TARGET FOR NEXGRAM'S FY 2021 revenue WILL BE MORE THAN 100 MILIONS.

See: https://klse.i3investor.com/blogs/MZM2511/2021-05-11-story-h1565005629-The_Competitive_Edge_of_NEXGRAM_0096_in_Vaccine_Passports_and_Digital_F.jsp


MZM2511
1756 posts

Posted by MZM2511 > May 13, 2021 9:08 PM | Report Abuse

TwaHuat Hi bro, I can see TracVirus Indonesia when surfing SafeTravelPasa. They also provide testing in Indonesia ?

-----------------------------------------
Yes, TracVirus Indonesia should be in operations. I don't have any updates about it.
But my peronal view is, TracVirus Indonesia seems not so successful compared to their
Malaysian operation. I'm guessing only. He He


enhanzcap
8 posts

Posted by enhanzcap > May 13, 2021 9:33 PM | Report Abuse

MZM2511,

it is a dream for you to achieve RM100 mil revenue. Even can achieve if without good profit also no use.


MZM2511
1756 posts

Posted by MZM2511 > May 13, 2021 9:59 PM | Report Abuse

enhanzcap MZM2511
It is a dream for you to get RM100 mil revenue
It is a dream
Your d
----------------------------------------
Very naive man/people.
Do you know that for QR1 2021 + QR2 2021, total revenue recorded was RM46,239,386.
I assumed that the revenue contribution from Healthcare for the next 2 quarters ahead will be increasing, therefore the FY 2021 revenue target @RM100 mil above is not a dream.

You're a person with tin kosong mentality because keep looking at something without an
effort to search for information.

CAKAP MACAM-MACAM, TIADA MAKLUMAT MENCUKUPI.

HAVE A NAYSAYER MENTALITY ONLY. HE HE


MZM2511
1756 posts

Posted by MZM2511 > May 13, 2021 9:59 PM | Report Abuse

enhanzcap MZM2511,

it is a dream for you to achieve RM100 mil revenue. Even can achieve if without good profit also no use
-------------------------------------------
What is the college of economics studies you graduated from????
At least with a greater revenue, the chance to achieve better profit is greater.

Or your professor of economics/accounting had teached you that TO GET BETTER PROFIT,
THE COMPANY MUST LOWERED ITS REVENUE? He He. What a naive person you are...


TwaHuat
135 posts

Posted by TwaHuat > May 13, 2021 10:10 PM | Report Abuse

Thank bro for the explanation


Singapore88
599 posts

Posted by Singapore88 > May 14, 2021 9:18 AM | Report Abuse

EID MUBARAK


OKU_2020
1314 posts

Posted by OKU_2020 > May 14, 2021 10:22 AM | Report Abuse

Hepi RAYA DAY 2 - PEACE...!!
Very kesian baca itu kesah benor Demo 2511 kita..
KENA trap... KENA PREQQ by this Cap Ayam Nexgram.. Dah lebih 3 tahun dalam Azab.
Beb.. Itu Mat /Meq Salleh ada cakap.. “Don't fall in love in any Share " sampai sayang nak jual ambq popit$... Ini balaq yg menimpa our demo...Kalau Nexgram GOL...can't ule out this Beb... amacam...Guano?.. This is a reminder.. To us Geng....Kena ambiq Popit$... lock our popit $.. terutamanya saham Cap Ayam... See now Nexgram 3.5 sen....1 bit down {half sen) jadi 3 sen, Our friend 8 dragon including me too.. JOLLY KATAK $$$


zzzzzzz
61 posts

Posted by zzzzzzz > May 14, 2021 12:25 PM | Report Abuse

Wanted D Warrant mana lari Office boy balasan sudah marikah


OKU_2020
1314 posts

Posted by OKU_2020 > May 14, 2021 3:18 PM | Report Abuse

@ YOOOO zzzzzzzz

Wanted Dr Warrant ( Bogus Dr / Dr Palsu ? ) alive ....
Reward @ Hadiah 10 sen kepada sesapa berjaya cekop ini saing@kawang Demo2511
ramai dah tergoda ayat2 manis ini Dr. + Demo2511 yg sendiri pung kena trap liao sejak 3 tahung yg lalu

PM OKU_2020 = zzzzzzz = 8Dragon = DON JUAN ,,,.. a s a p

" Biaq Cap Ayam >> JANJI POPIT $ "


MZM2511
1756 posts

Posted by MZM2511 > May 14, 2021 3:24 PM | Report Abuse

OKU_2020 = zzzzzzz = 8Dragon = DON JUAN

-------------------------------------

Prinsip saya, saya tak cuba untuk salahkan orang lain atas keputusan untuk beli atau jual saham.
Biasanya saya cuba cari maklumat yang dikira mencukupi untuk beli sesuatu saham.

Pelabur saham, walaupun cukup berilmu sampai PHD pun, bukan bermakna ia akan dapat membuat keputusan yang betul pada sebarang masa. 1/10 sahaja pemain saham yang "betul-betul comit dalam waktu yang lama akan betul-betul berjaya".

Risiko rugi dalam pelaburan adalah besar, dan kemungkinan untuk dapatkan untung juga besar.
Rugi dalam pelaburan saham jangan menyesal, sampai mengganggu kesihatan mental diri sendiri. He He.

Ikut pengalaman saya, saya melabur bukan dengan HUTANG. Ini prinsip yang boleh mengurangkan pelbagai risiko lain selain dari risiko kerugian. Sekadar pandangan saya.

Selamat hari raya aidil fitri, maaf zahir batin.


OKU_2020
1314 posts

Posted by OKU_2020 > May 14, 2021 4:49 PM | Report Abuse

Beb...opsss Demo2511

10 % sajerr atau 1 dari 10 sajerr yg buat pitih $ dalam share trading adalah lagu lapok di ulang berkali2 -old recycle song yg ketinggalan zaman...
boleh cayerr lagi kerr ...almost all rugi ( 90 % ) ...teori textbook lapok yg tak laku lagi di era super tech ini jam , Beb !

Kena ingat ini Beb...itu Geng yg pegang ICPS beratus-ratus juta unit -namo gapo dio ?..Azura Jamal Abdi..Ooo Ozura.!!.. ingat modai dia 2 sen baq hang ...kawee ulang...2 sen...guano dia punggah semua....MAPOHH - tinggal tulang tong keng semua ...boleh GOL ini cap ayam Nexgram..!

Itu pasai laa kena lock popit$..tambah2 ini cap ayam..pitih $ sendiri pung...bukang duit daung kayu Beb !

Apa pung (Ganu Kiterr skeq..)

" BIOR Cap Ayam Yobb >> JANJI POPIT $ "


8dragon
1174 posts

Posted by 8dragon > May 14, 2021 4:56 PM | Report Abuse

OKU_2020,...Ozura ICPS @1.5 je...


MZM2511
1756 posts

Posted by MZM2511 > May 14, 2021 5:02 PM | Report Abuse

OKU_2020 Beb...opsss Demo2511

10 % sajerr atau 1 dari 10 sajerr yg buat pitih
-----------------------------
Sekurang-kurangnya ianya hasil dari kajian pada masa ia dibuat kesimpulan.

dan...

Fasal ICPS, suatu ketika ia akan settle.
Banyak juga syarikat lain yang terlibat dengan masalah sama, ICPS, PP, ESOS dan sebagainya.
Setiap pelabur boleh buat keputusan sendiri. Nak out ke, nak masuk ke.

Tapi jangan sampai takutkan pelabur lain dengan cerita ICPS demi nak manipulate
harga saham demi kepentingan sendiri. Naysayer. Nama pun dah buruk...

Jangan pula jadi manusia yang berpendirian 'TIN KOSONG' tapi dok keluarkan berita
macam-macam demi capai matlamat sendiri. BUAT CERITA DAN ANDAIAN TANPA FAKTA...


OKU_2020
1314 posts

Posted by OKU_2020 > May 14, 2021 6:51 PM | Report Abuse

tau takutt...kecutt..!
BUT it's real ,, Beb
No jokes...lagi pulak bila dah kena Azabb - terperangkap kena trap dah 3 tahun.
Ini bolehland market...bukang negara maju US NY Wall Street based merely on facts...
sini Beb...market sentiments lagi penting- get lost sama itu TA, FA, Value Investing.... sini siap lagi manipulaters - gamblers - macam2 Ada Beb !

Apa pung , Beb

" Cap Ayam Takpa >> JANJI POPIT $ "

 Post Reply   Back  
Page < 932 933 934 935 936 937 938 939 940 941
APPS
I3 Messenger
Individual or Group chat with anyone on I3investor
MQ Trader
View Trading Signals and run Live Backtest
MQ Affiliate
Earn rewards with MQ Affiliate Program
 
 

605  230  568 

ActiveGainersLosers
Top 10 Active Counters
 NameLastChange 
 FOCUS 0.06-0.005 
 GOCEAN 0.0450.00 
 MTOUCHE 0.285+0.005 
 TANCO-WB 0.07+0.02 
 PERMAJU 0.1450.00 
 TANCO 0.145+0.01 
 MINDA 0.145+0.02 
 UCREST 0.30+0.005 
 TAWIN-OR 0.065-0.005 
 CAREPLS 2.41+0.05 

FEATURED POSTS

1. MQ Trader - Introduction to MQ Trader Affiliate Program MQ Trader Announcement!

TOP ARTICLES

1. Are you an INTELLIGENT INVESTOR? You can beat Buffett with THIS STOCK with 100% return in 2 months! Ultimate Stock Tips
2. Chinese Sinopharm broke Western Pharmaceutical Industry’s monopoly - Koon Yew Yin Koon Yew Yin's Blog
3. ARB Berhad – Not As Good As It Seems. Be Cautious. The 1994 Investor
4. HOW PUMP AND DUMP SYNDICATES OPERATE IN BURSA, Please Avoid At All Costs, Calvin Tan Research THE INVESTMENT APPROACH OF CALVIN TAN
5. World’s largest pig farm in China will 'produce' 2 million pigs per year - Koon Yew Yin Koon Yew Yin's Blog
6. World’s most vaccinated nation is spooked by Covid spike (Chinese-made Sinopharm vaccine widely used in Seychelles) News1
7. Number of Covid 19 cases solely depends on Government's efficiency - Koon Yew Yin Koon Yew Yin's Blog
8. 木材价格暴涨,这家公司竟然没有人买?! Swim With Sharks
PARTNERS & BROKERS